Obiadowe chrupaki :)

Pieczywo czosnkowe

Lubicie chrupaki? „Chrupaki” to w moim domu uniwersalna nazwa na wszystko co chrupie. 🙂 Słodkie, słone, kwaśne, byle chrupiące. Dziś chrupakowa przystawka czyli pieczywo czosnkowe. Idealne do zupy-kremu czy sałatki. Lub po prostu do chrupania.

Przepis na Pieczywo czosnkowe

Składniki:

Sposób przygotowania:

1. Kroimy bagietkę/bułkę na kromki o grubości ok. 1-1,5 cm i smarujemy z jednej strony masłem czosnkowym.

2. Kromki układamy na blasze (może być wyłożona papierem do pieczenia) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok. 15 minut.


Smacznego!

PORADY DO PRZEPISU (kliknij na +):
1. możemy włączyć termoobieg, wtedy trzymamy nasze kromki w piekarniku krócej o jakieś 5 minut i pilnujemy żeby się nie spaliły.
2. Zwykła pszenna bułka wbrew pozorom świetnie się tu sprawdza, wystarczy ją tylko pokroić na kromki tak jak chleb.



Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www